Legoleverantör sedan 1997

Pulverlackering

Hur går det till att pulverlackera?

Produkten går först igenom avfettning och rengöring vilket ger en god färgvidhäftning. Därefter sprutas färgpulvret på produkten. Färgpartiklarna binds till produkten eftersom de har elektrostatisk laddning. Sedan är det dags för den ca 200 grader varma härdugnen där pulvret smälter och bildar en fin, emaljliknande yta.

På vilka produkter ska man använda pulverlack?

Till tunnplåtsdetaljer och mindre gods som ska tåla hårt slitage ska du absolut välja pulverlackering. Men också på andra produkter där du vill ha en fin och tålig yta, rekommenderar vi pulverlackering.

Varför har Finshyttan satsat på pulverlackering?

Vi arbetar mycket med tunnplåtsbearbetning. Som komplement erbjuder vi en bra ytbehandling som dessutom är miljövänlig eftersom färgen inte innehåller några lösningsmedel.

Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig!

Vilka fördelar har pulverlackering i jämförelse med våtlackering?

Man får en jämn och hård lackyta som är mycket tålig mot slag och nötningar. En annan fördel är att färgskiktets tjocklek kan varieras från 50 ända upp till 250 µm. Här är några fördelar med pulverlackering jämfört med våtlackering:

  1. Hållbarhet: Pulverlackering ger en mycket tålig och hållbar yta som är motståndskraftig mot repor, flisor och korrosion. Detta beror på den kemiska reaktionen som sker när pulvret härdas vid höga temperaturer, vilket resulterar i en mycket stark och tät yta.

  2. Miljövänlig: Pulverlackering är en miljövänligare process än våtlackering eftersom den inte kräver användning av lösningsmedel eller andra kemikalier som kan skada miljön. Dessutom är det överskottspulvret som inte fäster på ytan återvinningsbart.

  3. Snabbare torktid: Pulverlackering har en mycket kort torktid jämfört med våtlackering. Eftersom pulvret härdas vid höga temperaturer, härdas det mycket snabbare än våtlacken, vilket leder till en snabbare produktionstid och ökad effektivitet.

  4. Jämnare yta: Pulverlackning ger en jämnare yta än våtlackning eftersom pulvret fäster sig på ytan elektrostatiskt och sprids ut jämnt innan det härdas. Detta minimerar risken för bubblor eller andra ojämnheter i ytan.

  5. Färgvariationer: Pulverlackning ger möjlighet till ett brett utbud av färger och finishar som är svåra att uppnå med våtlackning. Dessutom behåller pulverlacken sin färg och finish över tid, medan våtlacken kan blekna eller tappa glansen.

Sammanfattningsvis är pulverlackning fördelaktigt jämfört med våtlackning på grund av dess hållbarhet, miljövänlighet, snabbare torktid, jämnare yta och möjlighet till ett större utbud av färger och finishar.

Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig!

Ute efter en helhetsleverantör?

Vi ser till att hjälpa dig bearbeta, montera och slutligen ävne behandla detaljen!