Finshyttan i Karlskogas logga

Legoleverantör sedan 1997

Pulverlackering i Örebro 

worker in protective wear painting details 2022 07 13 21 34 13 utc scaled e1677836448930

Pulverlackering med Finshyttan i Karlskoga

Pulverlackering är en av våra specialiteter på Finshyttan karlskoga AB och vi hittar ofta våra kunder i hela Örebro län, så som Karlskoga, Örebro stad, Fjugesta, Lindesberg och närliggande städer. Vår moderna anläggning, utrustad med avancerad teknologi, gör det möjligt för oss att tillhandahålla en mångsidig och pålitlig pulverlackeringstjänst för en mängd olika produkter och material. 

Oavsett om det gäller fordonskomponenter, metallkonstruktioner eller andra industriella tillämpningar, strävar vi alltid efter att leverera slitstarka, estetiskt tilltalande och skyddande ytor genom vår pulverlackeringstjänst. 

Hur går det till att pulverlackera?

Produkten går först igenom avfettning och rengöring vilket ger en god färgvidhäftning. Därefter sprutas färgpulvret på produkten. Färgpartiklarna binds till produkten eftersom de har elektrostatisk laddning. Sedan är det dags för den ca 200 grader varma härdugnen där pulvret smälter och bildar en fin, emaljliknande yta. 

Vilka fördelar har pulverlackering i jämförelse med våtlackering?

Pulverlackering erbjuder överlägsen hållbarhet, enhetligare finish och lägre miljöpåverkan jämfört med våtlackering. Det är kostnadseffektivt med återanvändning av pulver, motståndskraftigt mot repor och korrosion samt passar för komplexa former, vilket gör det till ett mångsidigt och miljövänligt alternativ för ytbehandling inom olika branscher. 

Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig!

Varför ska man ytbehandla?

Ytbehandling, inklusive processer som pulverlackering är avgörande inom industrin av flera skäl: 

  • Korrosionsskydd: Ytbehandling skyddar material från korrosion och oxidering genom att skapa en barriär mellan metallen och miljön. Det förlänger livslängden och bibehåller materialens styrka och integritet. 
  • Estetik: Ytbehandling ger produkter en attraktiv och professionell finish, vilket är viktigt för många konsumentvaror och kommersiella produkter. 
  • Reparation: Ytbehandling kan användas för att återställa och reparera gamla eller skadade komponenter, vilket sparar resurser och minskar kostnaderna för att ersätta dem. 
  • Funktionella egenskaper: Ytbehandling kan förbättra funktionella egenskaper som slitstyrka, värmebeständighet, elektrisk ledningsförmåga och mer.   

I det stora hela hjälper ytbehandlingar till att skydda, försköna och förbättra material och produkter, vilket i sin tur ökar deras livslängd och prestanda. Det är avgörande för att upprätthålla kvalitet och funktionalitet i en mängd olika branscher och applikationer. 

Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig!

FAQ

Pulverlackering är en ytbeläggningsprocess där fina pulver av pigment och polymerharts elektrostatiskt appliceras på en yta och sedan härdas till en slitstark beläggning. 

Pulverlack sprutas på ytan och elektrostatiskt dras till den laddade metallen. Efter appliceringen går produkten in i en ugn där pulvret smälter och bildar en jämn beläggning. 

Pulverlackering erbjuder bättre hållbarhet, är miljövänligare genom att inte innehålla lösningsmedel, ger en jämnare beläggning och är mer kostnadseffektiv genom möjligheten att återanvända överskottspulver. 

Pulverlackering används på en mängd olika produkter, inklusive metalkomponenter, möbler, bil- och fordonsdetaljer, byggnadsmaterial och industriella tillbehör. 

Tiden för pulverlackering varierar beroende på storleken och komplexiteten hos det som ska lackeras. Det kan ta allt från några minuter till flera timmar för större projekt. 

Pulverlackering erbjuder ett brett utbud av färger, inklusive matta, blanka, texturerade och specialfinishar för att möta olika designbehov och önskemål. 

Ja, pulverlackering ger en slitstark yta som är motståndskraftig mot repor, korrosion och kemikalier, vilket resulterar i en långvarig finish. 

Förberedelser inkluderar rengöring och avfettning av ytan samt eventuell förbehandling beroende på materialet för bästa fästning av pulverlacken. 

Ja, pulverlackering är miljövänligt eftersom den inte innehåller lösningsmedel och har låga VOC-utsläpp (flyktiga organiska föreningar). Dessutom kan överskottspulver återanvändas, vilket minskar avfall. 

Pulverlackerade ytor är relativt lätta att underhålla. Använd milda rengöringsmedel och undvik slipande rengöringsmetoder för att bevara beläggningens kvalitet och finish. 

Behöver du tunnplåt bearbetad eller behandlad?

Vi är stolta över att vara er pålitliga legoleverantör för tunnplåtsbearbetning och plåtbearbetning. Vår moderna verkstad och kompetenta team möjliggör snabb och exakt tillverkning av plåtkomponenter enligt era behov och specifikationer. Oavsett projektets omfattning kan ni lita på oss för högkvalitativa lösningar och punktlig leverans. Vi är dedikerade till att stödja er framgång genom vår expertis inom plåtbearbetning och tillverkning.