Finshyttan i Karlskogas logga

Legoleverantör sedan 1997

Stansning av plåt

Vad är stansning och hur fungerar det?

Stansning är en process inom plåtbearbetning som används för att skära, böja eller forma plåt genom att använda en verktygsuppsättning. Processen innebär att ett verktyg pressas mot plåten med stor kraft, vilket resulterar i att plåten tar formen av verktyget. Stansning används i en mängd olika branscher för att skapa komponenter som kan vara allt från enkla runda skivor till komplexa delar med flera steg av skärning, prägling och formning. Processen är snabb och effektiv och används för att producera komponenter med hög precision och kvalitet. 

Oavsett om du behöver enkla eller komplexa kantbockningar för ditt projekt, kan du lita på oss för att leverera resultat av högsta standard. Vår noggrannhet och precision garanterar att varje böjd detalj är perfekt anpassad till ditt ändamål. Med kantbockningstjänsten på Finnshyttan får du tillgång till en pålitlig partner för alla dina plåtbearbetningsbehov. 

working with sheet metal on cnc hydraulic press br 2022 10 04 22 57 25 utc

Stansning steg för steg

Förberedelse: Först förbereds plåten genom skärning till önskad storlek och form. Sedan placeras plåten i stansningsmaskinen. 

Val av verktyg: Beroende på önskad bearbetning, väljs de rätt verktygen. Verktygen kan inkludera stansverktyg för att skära plåten eller formverktyg för att böja eller forma den. 

Inställning: Operatören ställer in stansningsmaskinen för att möta projektets specifikationer. Detta kan inkludera att justera tryck, position och andra parametrar. 

Stansning: Stansningsmaskinen pressar verktyget mot plåten med stor kraft, vilket skär, böjer eller formar plåten enligt verktygets design. 

Kontroll: Efter stansningen kontrolleras resultatet för att säkerställa att det uppfyller de önskade specifikationerna med hög precision. 

Slutstation pulverlackering 

Finshyttan erbjuder inte bara stansning av hög kvalitet utan kompletterar även våra stansade detaljer med professionell pulverlackering. Genom att inkludera pulverlackering i våra tjänster kan vi förse våra kunder med färdiga komponenter som inte bara är noggrant stansade utan också skyddade mot korrosion och miljöpåverkan. Vår pulverlackeringstjänst ger en slitstark och enhetlig ytbehandling som förbättrar komponenternas hållbarhet och estetik. Oavsett om det är för industriell användning eller estetiska ändamål, kan vi leverera stansade detaljer som är redo att prestera och imponera. Låt oss göra dina projekt fulländade med våra stansade och pulverlackerade komponenter. 

powder primer coating of metal parts worker man i 2022 10 20 20 46 16 utc
powder coating process of metal products 2021 08 31 15 18 21 utc

Behöver du tunnplåt bearbetad eller behandlad?

Är du i behov av plåtbearbetning? Kontakta oss på Finnshyttan för pålitliga och högkvalitativa tjänster. Med vår moderna utrustning och erfarenhet kan vi hantera en mängd olika projekt och leverera skräddarsydda lösningar som uppfyller dina specifika krav. Vår dedikation till kvalitet och noggrannhet gör oss till din idealiska partner för plåtbearbetning. Kontakta oss idag för att diskutera dina projekt och behov, och låt oss hjälpa dig att nå dina mål.