Finshyttan i Karlskogas logga

Legoleverantör sedan 1997

Kantbockning

Vi har bred kompetens inom kantbockning

Kantbockning är en av de centrala tjänsterna vi erbjuder här på Finshyttan. Med vår högkvalitativa utrustning och erfarna operatörer är vi specialister på att böja plåten enligt dina specifikationer och behov. Genom att använda avancerade kantbockningsmaskiner kan vi uppnå exakta vinklar och former, vilket resulterar i komponenter av högsta kvalitet. 

Oavsett om du behöver enkla eller komplexa kantbockningar för ditt projekt, kan du lita på oss för att leverera resultat av högsta standard. Vår noggrannhet och precision garanterar att varje böjd detalj är perfekt anpassad till ditt ändamål. Med kantbockningstjänsten på Finnshyttan får du tillgång till en pålitlig partner för alla dina plåtbearbetningsbehov. 

image of worker bends a metal plate using industri 2023 02 11 00 48 16 utc

Hur går kantbockning till? 

Kantbockning är en plåtbearbetningsprocess där en plåt böjs vid en viss vinkel längs en linje för att uppnå en viss form på plåten. Denna process används för att forma plåt till önskade geometriska former och skapa komponenter med vinklar och kanter. Kantbockning utförs vanligtvis med hjälp av en maskin som kallas en kantbockmaskin. Denna teknik är viktig inom tillverkningsindustrin för att skapa en mängd olika produkter och komponenter som kräver böjda plåtdetaljer, såsom kapslingar, ramar och metallkåpor. 

Fördelar med kantbockning

  • Formanpassning: Kantbockning möjliggör skapande av komplexa geometriska former och vinklar i plåten, vilket gör det möjligt att producera komponenter som passar specifika designkrav. 
  • Hög precision: Processen erbjuder hög precision och upprepbarhet, vilket resulterar i noggranna och konsistenta böjningar. 
  • Minskad svetsning: Genom att böja plåten istället för att svetsa flera komponenter tillsammans kan man minska behovet av svetsning, vilket sparar tid och arbetskraft. 
  • Materialbevarande: Kantbockning är en materialvänlig process som inte kräver att materialet värms upp som vid andra metoder, vilket minskar risken för försvagning av materialet. 
  • Effektivitet: Processen är snabb och effektiv, vilket leder till kortare produktionscykler och minskade kostnader. 
  • Bred tillämpning: Kantbockning kan användas för att skapa en mängd olika produkter och komponenter, vilket gör det mångsidigt och användbart inom olika branscher. 
  • Minimalt efterarbete: Med rätt inställningar och maskiner kan kantbockning producera färdiga komponenter med minimalt behov av efterbearbetning eller justering. 

Slutstation pulverlackering 

Finshyttan erbjuder inte bara kantbockning av hög kvalitet utan kompletterar även våra bockade detaljer med professionell pulverlackering. Genom att inkludera pulverlackering i våra tjänster kan vi förse våra kunder med färdiga komponenter som inte bara är noggrant bockade utan också skyddade mot korrosion och miljöpåverkan. Vår pulverlackeringstjänst ger en slitstark och enhetlig ytbehandling som förbättrar komponenternas hållbarhet och estetik. Oavsett om det är för industriell användning eller estetiska ändamål, kan vi leverera bockade detaljer som är redo att prestera och imponera. Låt oss göra dina projekt fulländade med våra kantbockade och pulverlackerade komponenter. 

powder primer coating of metal parts worker man i 2022 10 20 20 46 16 utc
powder coating process of metal products 2021 08 31 15 18 21 utc

Behöver du tunnplåt bearbetad eller behandlad?

Är du i behov av plåtbearbetning? Kontakta oss på Finnshyttan för pålitliga och högkvalitativa tjänster. Med vår moderna utrustning och erfarenhet kan vi hantera en mängd olika projekt och leverera skräddarsydda lösningar som uppfyller dina specifika krav. Vår dedikation till kvalitet och noggrannhet gör oss till din idealiska partner för plåtbearbetning. Kontakta oss idag för att diskutera dina projekt och behov, och låt oss hjälpa dig att nå dina mål.