Finshyttan i Karlskogas logga

Legoleverantör sedan 1997

Excenterpressning

Vad är excenterpressning och hur fungerar det?

Excenterpressning är en metallbearbetningsmetod som används för att forma plåt genom att applicera tryck och kraft med hjälp av en excenterpress, en maskin som omvandlar rotationsrörelsen från en motor till en linjär rörelse i pressenheten. Excenterpressning är en effektiv metod för att producera precist formade komponenter och används inom en rad olika branscher, inklusive fordonsindustrin, tillverkning av vitvaror och plåtbearbetning. Processen är snabb och upprepningsbar och kan användas för att producera komponenter med hög precision och kvalitet. 

Oavsett om du behöver enkla eller komplexa kantbockningar för ditt projekt, kan du lita på oss för att leverera resultat av högsta standard. Vår noggrannhet och precision garanterar att varje böjd detalj är perfekt anpassad till ditt ändamål. Med kantbockningstjänsten på Finnshyttan får du tillgång till en pålitlig partner för alla dina plåtbearbetningsbehov. 

Bockning av plåt

Excenterpressning steg för steg

Förberedelse: Först förbereds plåten genom skärning eller annan form av materialberedning. Plåten placeras sedan i excenterpressens arbetsområde. 

Verktygsval och inställning: Operatören väljer rätt verktyg, vanligtvis en stämpel och en matris och ställer in excenterpressen enligt de önskade specifikationerna för böjning eller formning. Detta kan innebära att man justerar trycket, avståndet mellan verktygen och andra parametrar. 

Böjning/formning: Excenterpressens översta verktyg (stämpeln) rör sig ner mot den stationära nedre formen (matrisen), som placeras ovanpå eller under plåten. Trycket och kraften appliceras genom denna rörelse, vilket böjer eller formar plåten i den önskade vinkeln eller konfigurationen. 

Kontroll och precision: Excenterpressar är utrustade med noggranna kontroller och mätinstrument för att säkerställa att böjningen eller formningen uppfyller specifikationerna med hög precision. 

Upprepning: Processen kan upprepas flera gånger för att uppnå önskad form eller vinkel.  

Slutstation pulverlackering 

Finshyttan erbjuder inte bara excenterpressning av hög kvalitet utan kompletterar även våra pressade detaljer med professionell pulverlackering. Genom att inkludera pulverlackering i våra tjänster kan vi förse våra kunder med färdiga komponenter som inte bara är noggrant pressade utan också skyddade mot korrosion och miljöpåverkan. Vår pulverlackeringstjänst ger en slitstark och enhetlig ytbehandling som förbättrar komponenternas hållbarhet och estetik. Oavsett om det är för industriell användning eller estetiska ändamål, kan vi leverera pressade detaljer som är redo att prestera och imponera. Låt oss göra dina projekt fulländade med våra excenterpressade och pulverlackerade komponenter. 

powder primer coating of metal parts worker man i 2022 10 20 20 46 16 utc
powder coating process of metal products 2021 08 31 15 18 21 utc

Behöver du tunnplåt bearbetad eller behandlad?

Är du i behov av plåtbearbetning? Kontakta oss på Finnshyttan för pålitliga och högkvalitativa tjänster. Med vår moderna utrustning och erfarenhet kan vi hantera en mängd olika projekt och leverera skräddarsydda lösningar som uppfyller dina specifika krav. Vår dedikation till kvalitet och noggrannhet gör oss till din idealiska partner för plåtbearbetning. Kontakta oss idag för att diskutera dina projekt och behov, och låt oss hjälpa dig att nå dina mål.