Finshyttan i Karlskogas logga

Legoleverantör sedan 1997

Industrilackering

Vi har bred kompetens inom industrilackering

Industrilackering är en central del av vårt tjänsteutbud här på Finshyttan. Med över 25 års erfarenhet är vi specialister inom plåtbearbetning och pulverlackering. Vår moderna verkstad är utrustad för kvalitativ industrilackering för att skydda och förbättra komponenter och produkter.  

Oavsett om du behöver skydda dina produkter från korrosion, ge dem en professionell finish eller uppfylla specifika branschstandarder, kan du lita på oss för att leverera industrilackering av högsta standard. Vår dedikation till kvalitet och noggrannhet är kärnan i vår verksamhet, och vi ser fram emot att bli din pålitliga partner för industrilackering. 

worker in protective wear painting details 2022 07 13 21 34 13 utc scaled e1677836448930

Varför ska man ytbehandla?

Ytbehandling, inklusive processer som pulverlackering är avgörande inom industrin av flera skäl: 

Korrosionsskydd: Ytbehandling skyddar material från korrosion och oxidering genom att skapa en barriär mellan metallen och miljön. Det förlänger livslängden och bibehåller materialens styrka och integritet. 

Estetik: Ytbehandling ger produkter en attraktiv och professionell finish, vilket är viktigt för många konsumentvaror och kommersiella produkter. 

Reparation: Ytbehandling kan användas för att återställa och reparera gamla eller skadade komponenter, vilket sparar resurser och minskar kostnaderna för att ersätta dem. 

Funktionella egenskaper: Ytbehandling kan förbättra funktionella egenskaper som slitstyrka, värmebeständighet, elektrisk ledningsförmåga och mer.  

 

I det stora hela hjälper ytbehandlingar till att skydda, försköna och förbättra material och produkter, vilket i sin tur ökar deras livslängd och prestanda. Det är avgörande för att upprätthålla kvalitet och funktionalitet i en mängd olika branscher och applikationer. 

Vilka fördelar har pulverlackering i jämförelse med våtlackering?

Man får en jämn och hård lackyta som är mycket tålig mot slag och nötningar. En annan fördel är att färgskiktets tjocklek kan varieras från 50 ända upp till 250 µm. Här är några fördelar med pulverlackering jämfört med våtlackering:

  1. Hållbarhet: Pulverlackering ger en mycket tålig och hållbar yta som är motståndskraftig mot repor, flisor och korrosion. Detta beror på den kemiska reaktionen som sker när pulvret härdas vid höga temperaturer, vilket resulterar i en mycket stark och tät yta.

  2. Miljövänlig: Pulverlackering är en miljövänligare process än våtlackering eftersom den inte kräver användning av lösningsmedel eller andra kemikalier som kan skada miljön. Dessutom är det överskottspulvret som inte fäster på ytan återvinningsbart.

  3. Snabbare torktid: Pulverlackering har en mycket kort torktid jämfört med våtlackering. Eftersom pulvret härdas vid höga temperaturer, härdas det mycket snabbare än våtlacken, vilket leder till en snabbare produktionstid och ökad effektivitet.

  4. Jämnare yta: Pulverlackning ger en jämnare yta än våtlackning eftersom pulvret fäster sig på ytan elektrostatiskt och sprids ut jämnt innan det härdas. Detta minimerar risken för bubblor eller andra ojämnheter i ytan.

  5. Färgvariationer: Pulverlackning ger möjlighet till ett brett utbud av färger och finishar som är svåra att uppnå med våtlackning. Dessutom behåller pulverlacken sin färg och finish över tid, medan våtlacken kan blekna eller tappa glansen.

Sammanfattningsvis är pulverlackning fördelaktigt jämfört med våtlackning på grund av dess hållbarhet, miljövänlighet, snabbare torktid, jämnare yta och möjlighet till ett större utbud av färger och finishar.

Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig!

Behöver du tunnplåt bearbetad eller behandlad? 

Vi är stolta över att vara er pålitliga legoleverantör för tunnplåtsbearbetning och plåtbearbetning. Vår moderna verkstad och kompetenta team möjliggör snabb och exakt tillverkning av plåtkomponenter enligt era behov och specifikationer. Oavsett projektets omfattning kan ni lita på oss för högkvalitativa lösningar och punktlig leverans. Vi är dedikerade till att stödja er framgång genom vår expertis inom plåtbearbetning och tillverkning.