Finshyttan i Karlskogas logga

Legoleverantör sedan 1997

Prototypframtagning vid plåtbearbetning 

Effektiv hantering av olika material och tekniker 

Snabb prototypframställning har blivit en avgörande process inom plåtbearbetning för att påskynda produktutvecklingen och möjliggöra snabba iterationer av designkoncept. Genom att använda avancerade tekniker som stansning, excenterpressning, kantbockning och ytbehandling kan företag effektivt skapa prototyper av hög kvalitet för att utvärdera och testa nya produkter och komponenter. 

Stansning: Skapandet av grundläggande strukturer 

Stansning är en grundläggande teknik inom plåtbearbetning som används för att skära ut grundläggande former och strukturer från plåt. Med stansningsverktyg av olika former och storlekar kan operatörer snabbt och exakt skapa detaljerade komponenter som utgör stommen i prototyper och produktionsdelar. 

Excenterpressning: Formning av komplexa geometrier 

Excenterpressning är en mångsidig process som används för att forma plåt till komplexa geometrier och strukturer. Genom att applicera kraft från olika vinklar kan excenterpressar skapa djupa eller höga formar, samt böjningar och veck som krävs för att skapa detaljerade prototyper och komponenter. 

Kantbockning: Skräddarsydda lösningar för unika behov 

Kantbockning är en avgörande teknik för att böja och forma plåt till önskad form och vinkel. Genom att använda kantpressar kan operatörer skapa skräddarsydda lösningar som passar specifika prototypbehov och designkrav, vilket möjliggör snabba iterationer och anpassningar under prototypframställningsprocessen. 

Ytbehandling: Förbättring av estetik och hållbarhet 

Ytbehandling spelar en avgörande roll i prototypframställningsprocessen genom att förbättra både utseende och hållbarhet hos prototyperna. Genom att tillämpa olika ytbehandlingstekniker som pulverlackering kan operatörer ge prototyperna den önskade finishen och skyddsnivån för att matcha slutprodukten. 

Flexibilitet och anpassningsbarhet 

Finshyttan erbjuder prototypframställning med enastående flexibilitet och anpassningsbarhet. Genom tekniker som stansning, excenterpressning, kantbockning och ytbehandling kan vi skapa skräddarsydda prototyper i olika material och former, oavsett om det är för enstaka prov eller snabba iterationer. Vår dedikation till hög kvalitet och skräddarsydda lösningar gör oss till en pålitlig partner för prototypframställning som uppfyller och överträffar våra kunders förväntningar. 

Behöver du tunnplåt bearbetad eller behandlad?

Låt oss på ett enkelt sätt lösa dina behov!